suplementy diety bez tajemnic

SINUDAFEN FORTE

SINUDAFEN FORTE to suplement diety w formie syrop. W sk艂ad tego suplementu diety wchodz膮: ekstrakt z kwiat贸w bzu czarnego, ekstrakt z owoc贸w aceroliw tym, 25% wit. C, ekstrakt z ziela werbeny, ekstrakt z kwiat贸w lipy, ekstrakt z kwiat贸w dziewanny, ekstrakt z li艣ci Andrographis paniculata w tym 98% andrografolid贸w, rutyna. Produkt ten zg艂oszono do rejestracji w 2012 roku. Jego status w rejestrze to: weryfikacja w toku. suplement diety SINUDAFEN FORTE zosta艂 wyprodukowany przez ArenaPharma Sp. z o.o. 艁贸d藕, oraz zg艂osi艂a go do rejestracji firma ARENA PHARMA Sp. z o.o. 艁贸d藕.

  • Informacje o suplemencie

    Sk艂ad: ekstrakt z kwiat贸w bzu czarnego, ekstrakt z owoc贸w aceroliw tym, 25% wit. C, ekstrakt z ziela werbeny, ekstrakt z kwiat贸w lipy, ekstrakt z kwiat贸w dziewanny, ekstrakt z li艣ci Andrographis paniculata w tym 98% andrografolid贸w, rutyna
    Forma: syrop
    Kwalfikacja: S - Suplement diety
    Status produktu: weryfikacja w toku

    Rok zg艂oszenia: 2012
    Producent: ArenaPharma Sp. z o.o. 艁贸d藕
    Rejestruj膮cy: ARENA PHARMA Sp. z o.o. 艁贸d藕
    Dodatkowe informacje:

  • Informacje o sk艂adnikach suplementu

    Uwaga! Poni偶sze informacje nie stanowi膮 informacji z ulotki produktu. S膮 to definicje encyklopedyczne dotycz膮ce poszczeg贸lnych sk艂adnik贸w suplementu diety, nie s膮 one bezpo艣rednio powi膮zane z produktem. Nie mog膮 one zast膮pi膰 informacji z ulotki, czy te偶 porady lekarza lub farmaceuty. S膮 to jedynie informacje pomocnicze.

    ekstrakt z kwiat贸w bzu czarnego - Bez czarny, dziki bez czarny (Sambucus nigra L.) 鈥 gatunek ro艣liny z rodziny pi偶maczkowatych (Adoxaceae), dawniej zaliczany by艂 tak偶e do rodziny bzowatych (Sambucaceae) i przewiertniowatych (Caprifoliaceae). Inne zwyczajowe nazwy polskie: bez lekarski, bez pospolity, bzowina, bzina, buzina, hyczka, ba藕nik, bess, best, bestek, bez apteczny, bez aptekarski, bez bia艂y, bez dziki, bzowina czarna, bzowki, c么rny bez, flider, go艂臋bia pokrzywa, hebz, holunder, hy膰ka, kaszka, suk. Gatunek szeroko rozprzestrzeniony w Europie, w Polsce pospolity. Wykorzystywany jest jako ro艣lina lecznicza, kosmetyczna, ozdobna i jadalna. Spo偶ycie niedojrza艂ych i nieprzetworzonych owoc贸w skutkowa膰 mo偶e jednak zatruciem. Gatunek zmienny 鈥 wyr贸偶nia si臋 kilka podgatunk贸w, przy czym klasyfikacja ich nie jest ustalona. Wyhodowano liczne odmiany ozdobne r贸偶ni膮ce si臋 g艂贸wnie ubarwieniem i kszta艂tem li艣ci.

    25% witamina c - Witamina D (ATC: A 11 CC 05) 鈥 grupa rozpuszczalnych w t艂uszczach steroidowych organicznych zwi膮zk贸w chemicznych, kt贸re wywieraj膮 wielostronne dzia艂anie fizjologiczne, przede wszystkim w gospodarce wapniowo-fosforanowej oraz utrzymywaniu prawid艂owej struktury i funkcji ko艣膰ca. Podstawowe znaczenie maj膮 dwie formy witaminy D, r贸偶ni膮ce si臋 budow膮 艂a艅cucha bocznego: ergokalcyferol (witamina D2), naturalnie wyst臋puj膮cy w organizmach ro艣linnych/dro偶d偶ach cholekalcyferol (witamina D3), naturalnie wyst臋puj膮cy w organizmach zwierz臋cychWitaminy D w organizmie cz艂owieka tradycyjnie zalicza si臋 do witamin, jednak spe艂niaj膮 one funkcj臋 prohormon贸w, poniewa偶 w wyniku przekszta艂ce艅 metabolicznych powstaje aktywna biologicznie posta膰 鈥 1伪,25-dihydroksycholekalcyferol. W farmakoterapii witamina D znajduje zastosowanie przede wszystkim w profilaktyce i leczeniu krzywicy, osteomalacji i osteoporozy.

    ekstrakt z kwiat贸w lipy - Bez czarny, dziki bez czarny (Sambucus nigra L.) 鈥 gatunek ro艣liny z rodziny pi偶maczkowatych (Adoxaceae), dawniej zaliczany by艂 tak偶e do rodziny bzowatych (Sambucaceae) i przewiertniowatych (Caprifoliaceae). Inne zwyczajowe nazwy polskie: bez lekarski, bez pospolity, bzowina, bzina, buzina, hyczka, ba藕nik, bess, best, bestek, bez apteczny, bez aptekarski, bez bia艂y, bez dziki, bzowina czarna, bzowki, c么rny bez, flider, go艂臋bia pokrzywa, hebz, holunder, hy膰ka, kaszka, suk. Gatunek szeroko rozprzestrzeniony w Europie, w Polsce pospolity. Wykorzystywany jest jako ro艣lina lecznicza, kosmetyczna, ozdobna i jadalna. Spo偶ycie niedojrza艂ych i nieprzetworzonych owoc贸w skutkowa膰 mo偶e jednak zatruciem. Gatunek zmienny 鈥 wyr贸偶nia si臋 kilka podgatunk贸w, przy czym klasyfikacja ich nie jest ustalona. Wyhodowano liczne odmiany ozdobne r贸偶ni膮ce si臋 g艂贸wnie ubarwieniem i kszta艂tem li艣ci.

    rutyna - Rutyna, rutozyd (艂ac. rutosidum) 鈥 organiczny zwi膮zek chemiczny z grupy glikozyd贸w flawonoidowych. Naturalny zwi膮zek pochodzenia ro艣linnego, pozyskiwany z kwiat贸w pere艂kowca japo艅skiego (Styphnolobium japonicum) i z ziela gryki (Fagopyrum esculentum). Wykazuje w艂a艣ciwo艣ci antyoksydacyjne. Jak wi臋kszo艣膰 flawonoid贸w ma w艂a艣ciwo艣ci uszczelniaj膮ce naczynia i przeciwwysi臋kowe. Zapobiega powstawaniu niekt贸rych wysoce reaktywnych wolnych rodnik贸w. Spowalnia utlenianie witaminy C (przed艂u偶a tym samym jej dzia艂anie). Zmniejsza cytotoksyczno艣膰 utlenionego cholesterolu. Wykazuje te偶 dzia艂anie przeciwzapalne. Jest czasami b艂臋dnie nazywana witamin膮 P. Przede wszystkim wchodzi w sk艂ad preparat贸w farmaceutycznych 艂膮cz膮cych rutyn臋 z witamin膮 C. Coraz cz臋艣ciej wyst臋puje tak偶e w suplementach diety (g艂贸wnie preparaty multiwitaminowe). Po raz pierwszy rutyna zosta艂a wyizolowana z ziela ruty zwyczajnej.

    (藕r贸d艂o informacji o sk艂adnikach: Wikipedia)

Tagi:  ,
{{ reviewsOverall }} / 5 Ocena u偶ytkownik贸w (0 g艂osy)
Cena0
Skuteczno艣膰0
Dzia艂ania uboczne0
Opinie klient贸w Dodaj swoj膮 opini臋
Sortuj po:

Dodaj pierwsz膮 opini臋 o tym produkcie.

Zweryfikowany
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Poka偶 wi臋cej
{{ pageNumber+1 }}
Dodaj swoj膮 opini臋