suplementy diety bez tajemnic

Pasta CBD 30% – CBD Golden Amper Paste 5 ml 30%

Suplement diety Pasta CBD 30% – CBD Golden Amper Paste 5 ml 30% zosta艂 zg艂oszony do rejestracji w 2018 roku. W sk艂ad tego suplementu diety wchodz膮: CBD, CBDa, olej kokosowy, wosk pszczeli. Jego obecny status rejestracji: 0. Producentem tego suplementu diety jest firma PharmaHemp d.o.o.

  • Informacje o suplemencie

    Sk艂ad: CBD, CBDa, olej kokosowy, wosk pszczeli
    Forma: pasta
    Kwalfikacja: S - Suplement diety
    Status produktu: UWAGA! Nieznany status

    Rok zg艂oszenia: 2018
    Producent: PharmaHemp d.o.o
    Rejestruj膮cy: Mantis 艁ukasz Babulewicz
    Dodatkowe informacje: zrezygnowano z wprowadzania produktu do obrotu

  • Informacje o sk艂adnikach suplementu

    Uwaga! Poni偶sze informacje nie stanowi膮 informacji z ulotki produktu. S膮 to definicje encyklopedyczne dotycz膮ce poszczeg贸lnych sk艂adnik贸w suplementu diety, nie s膮 one bezpo艣rednio powi膮zane z produktem. Nie mog膮 one zast膮pi膰 informacji z ulotki, czy te偶 porady lekarza lub farmaceuty. S膮 to jedynie informacje pomocnicze.

    cbd - Central Business District Component Based Development kannabidiol 鈥 jeden z kannabinoid贸w wyst臋puj膮cych w konopiach siewnych zwyrodnienie korowo-podstawne

    cbda - Reprezentacja Brazylii w pi艂ce wodnej kobiet 鈥 zesp贸艂, bior膮cy udzia艂 w imieniu Brazylii w meczach i sportowych imprezach mi臋dzynarodowych w pi艂ce wodnej, powo艂ywany przez selekcjonera, w kt贸rym mog膮 wyst臋powa膰 wy艂膮cznie zawodnicy posiadaj膮cy brazylijskie obywatelstwo. Za jej funkcjonowanie odpowiedzialny jest Brazylijski Zwi膮zek P艂ywacki (CBDA), kt贸ry jest cz艂onkiem Mi臋dzynarodowej Federacji P艂ywackiej.

    olej kokosowy - Olej kokosowy (mas艂o kokosowe, t艂uszcz kokosowy) 鈥 olej ro艣linny otrzymywany poprzez t艂oczenie i rozgrzanie kopry 鈥 twardego mi膮偶szu orzech贸w palmy kokosowej (Cocos nucifera). Spotykany najcz臋艣ciej jako rafinat, odkwaszany i wybielany. W postaci p艂ynnej jest lekko 偶贸艂ty. Zawiera kwas laurynowy. Ma barw臋 bia艂膮. Topnieje w temperaturze 20鈥28 掳C. Stosowany jest do sma偶enia, do ciast oraz wyrobu margaryny i czekolady. W przemy艣le chemicznym znajduje zastosowanie w produkcji kwas贸w t艂uszczowych i alkoholi, do wyrobu 艣wiec i apretur w艂贸kienniczych. W przemy艣le kosmetycznym jest wykorzystywany jako balsam do cia艂a, maska do w艂os贸w, olejek do masa偶u lub do k膮pieli. Ma w艂a艣ciwo艣ci od偶ywcze i nawil偶aj膮ce. Wiele organizacji zdrowotnych odradza regularn膮 konsumpcj臋 oleju kokosowego z powodu du偶ej zawarto艣ci nasyconych kwas贸w t艂uszczowych, kt贸re mog膮 zwi臋kszy膰 ryzyko wyst膮pienia chor贸b uk艂adu kr膮偶enia. Cz臋sto jest jednak podnoszony argument korzystnej zawarto艣ci kwas贸w 艣rednio艂a艅cuchowych (tzw. MCT) w oleju kokosowym. Jego zwolennicy argumentuj膮, 偶e s膮 one wch艂aniane bez udzia艂u lipazy trzustkowej co odci膮偶a organizm.

    wosk pszczeli - Wosk pszczeli (wosk 偶贸艂ty, 艂ac. Cera flava) 鈥 wydzielina gruczo艂贸w woskowych pszcz贸艂 s艂u偶膮ca im do budowania plastr贸w w ulu. Gruczo艂y woskowe pszcz贸艂 znajduj膮 si臋 na spodniej cz臋艣ci odw艂oka pszczo艂y robotnicy. Produkcja wosku zale偶y od jej wieku. Najwi臋ksza jest w trzecim tygodniu 偶ycia pszczo艂y. W temperaturze pokojowej jest cia艂em sta艂ym. Topi si臋 przy 62-72 掳C (w zale偶no艣ci od sk艂adu). Jego ci臋偶ar w艂a艣ciwy wynosi 0,954-0.969 g /cm鲁. Wydzielony na powierzchni odw艂oka pszczo艂y ma barw臋 bia艂aw膮 i jest nieco przezroczysty. Ciemniejsze zabarwienie wosku plastra spowodowane jest domieszk膮 kitu pszczelego oraz zanieczyszczeniami. W miar臋 up艂ywu czasu wosk w plastrze zmienia barw臋 na ciemno偶贸艂t膮 a nawet ciemnobr膮zow膮. W przemy艣le spo偶ywczym posiada oznaczenie E-901. Syntetyczny wosk pszczeli jest wysoce rafinowanym produktem ropy naftowej.

    (藕r贸d艂o informacji o sk艂adnikach: Wikipedia)

Tagi:  , , ,
{{ reviewsOverall }} / 5 Ocena u偶ytkownik贸w (0 g艂osy)
Cena0
Skuteczno艣膰0
Dzia艂ania uboczne0
Opinie klient贸w Dodaj swoj膮 opini臋
Sortuj po:

Dodaj pierwsz膮 opini臋 o tym produkcie.

Zweryfikowany
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Poka偶 wi臋cej
{{ pageNumber+1 }}
Dodaj swoj膮 opini臋