suplementy diety bez tajemnic

Miramile o smaku mi臋ty

Miramile o smaku mi臋ty w formie pastylka zawiera w sk艂adzie l-mentol, olejek mi臋towy, olejek eukaliptusowy, olejek z mirry. Ten suplement diety zg艂oszono do rejestracji w roku 2013. Jego status w rejestrze to: weryfikacja w toku. suplement diety Miramile o smaku mi臋ty zosta艂 wyprodukowany przez Valentis AG Szwajcaria, oraz zg艂osi艂a go do rejestracji firma APC Instytut Sp. z o.o. Warszawa.

  • Informacje o suplemencie

    Sk艂ad: l-mentol, olejek mi臋towy, olejek eukaliptusowy, olejek z mirry
    Forma: pastylka
    Kwalfikacja: S - Suplement diety
    Status produktu: weryfikacja w toku

    Rok zg艂oszenia: 2013
    Producent: Valentis AG Szwajcaria
    Rejestruj膮cy: APC Instytut Sp. z o.o. Warszawa
    Dodatkowe informacje:

  • Informacje o sk艂adnikach suplementu

    Uwaga! Poni偶sze informacje nie stanowi膮 informacji z ulotki produktu. S膮 to definicje encyklopedyczne dotycz膮ce poszczeg贸lnych sk艂adnik贸w suplementu diety, nie s膮 one bezpo艣rednio powi膮zane z produktem. Nie mog膮 one zast膮pi膰 informacji z ulotki, czy te偶 porady lekarza lub farmaceuty. S膮 to jedynie informacje pomocnicze.

    l-mentol - Mentol 鈥 alkohol z grupy terpen贸w, o ostrym, przenikliwym zapachu mi臋towym, stosowany masowo w przemy艣le kosmetycznym i pomocniczych 艣rodkach farmaceutycznych.

    olejek mi臋towy - Olejek mi臋towy (艂ac. Menthae piperitae aetheroleum, Oleum Menthae piperitae) 鈥 olejek eteryczny otrzymywany przez destylacj臋 z par膮 wodn膮 艣wie偶ych cz臋艣ci nadziemnych kwitn膮cej ro艣liny Mentha piperita. Jest bezbarwn膮, jasno偶贸艂t膮 lub jasnozielonawo偶贸艂t膮 ciecz膮 o charakterystycznym zapachu i smaku. Wywo艂uje uczucie zimna. Olejek mi臋towy miesza si臋 bez ogranicze艅 z etanolem i chlorkiem metylenu. Olejek mi臋towy powinien zawiera膰: mentol: 30鈥55% menton: 14鈥32% octan mentylu: 2,8鈥10% 1,8-cyneol: 3,5鈥8,0% izomenton: 1,5鈥10% mentofuran: 1鈥8% limonen: 1,0鈥3,5% pulegon: nie wi臋cej ni偶 3,0% karwon: nie wi臋cej ni偶 1,0%.Wykorzystywany w przemy艣le farmaceutycznym, chemicznym, kosmetycznym i spo偶ywczym.

    olejek eukaliptusowy - Olejek eukaliptusowy 鈥 nazwa rodzajowa okre艣laj膮ca olej destylowany z li艣ci eukaliptusa, kt贸ry nale偶y do rodziny ro艣lin mirtowatych. Eukaliptus to wiele gatunk贸w ro艣lin, pochodz膮cych z Australii, Nowej Gwinei oraz po艂udniowo-wschodniej Indonezji, jednak obecnie uprawiany jest w wielu miejscach na 艣wiecie. Olejek eukaliptusowy cechuje si臋 szerokim zastosowaniem, g艂贸wnie w przemy艣le farmaceutycznym i kosmetycznym, ze wzgl臋du na naturalne w艂a艣ciwo艣ci antyseptyczne, aromatyzuj膮ce i lecznicze. Wytwarza si臋 go w procesie destylacji li艣ci ro艣liny z par膮 wodn膮.

    mirry - Mirra 鈥 wonna 偶ywica otrzymywana z drzew i krzew贸w nale偶膮cych do rodzaju balsamowiec (Commiphora). Uwa偶a si臋, 偶e najlepsza pochodzi z balsamowca mirry (Commiphora abyssinica), mo偶liwe jest jednak uzyskiwanie jej r贸wnie偶 z innych gatunk贸w balsamowca, np. Commiphora kataf i Commiphora myrrha. Nazwa mirra wywodzi si臋 z j臋zyk贸w semickich, por. aram. 鈥徿≤澻愨 murr, arab. 鈥徺呚扁 murr (w obydwu j臋zykach: 鈥瀏orzka鈥). W hebrajskiej Biblii opisana jest s艂owem hebr. 鈥徸炞曋棺ㄢ m么r (lub hebr. 鈥徸炛棺ㄢ m艒r).

    (藕r贸d艂o informacji o sk艂adnikach: Wikipedia)

Tagi:  ,
{{ reviewsOverall }} / 5 Ocena u偶ytkownik贸w (0 g艂osy)
Cena0
Skuteczno艣膰0
Dzia艂ania uboczne0
Opinie klient贸w Dodaj swoj膮 opini臋
Sortuj po:

Dodaj pierwsz膮 opini臋 o tym produkcie.

Zweryfikowany
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Poka偶 wi臋cej
{{ pageNumber+1 }}
Dodaj swoj膮 opini臋