suplementy diety bez tajemnic

Kompletny Wyci膮g z Granatu

Suplement diety Kompletny Wyci膮g z Granatu zosta艂 zg艂oszony do rejestracji w 2018 roku. W sk艂ad tego suplementu diety wchodz膮: lecytyna s艂onecznikowa, karmel, woda oczyszczona, wosk pszczeli, gliceryna, 偶elatyna, olej s艂onecznikowy, ekstrakt z kwiat贸w i olej z nasion granatu, ekstrakt z owoc贸w granatu. Jego obecny status rejestracji: weryfikacja w toku. Producentem tego suplementu diety jest firma Quality Supplements and Vitamins, Inc..

  • Informacje o suplemencie

    Sk艂ad: lecytyna s艂onecznikowa, karmel, woda oczyszczona, wosk pszczeli, gliceryna, 偶elatyna, olej s艂onecznikowy, ekstrakt z kwiat贸w i olej z nasion granatu, ekstrakt z owoc贸w granatu
    Forma: kapsu艂ki
    Kwalfikacja: s - suplement diety
    Status produktu: weryfikacja w toku

    Rok zg艂oszenia: 2018
    Producent: Quality Supplements and Vitamins, Inc.
    Rejestruj膮cy: LifeExtensionIE LIMITED
    Dodatkowe informacje:

  • Informacje o sk艂adnikach suplementu

    Uwaga! Poni偶sze informacje nie stanowi膮 informacji z ulotki produktu. S膮 to definicje encyklopedyczne dotycz膮ce poszczeg贸lnych sk艂adnik贸w suplementu diety, nie s膮 one bezpo艣rednio powi膮zane z produktem. Nie mog膮 one zast膮pi膰 informacji z ulotki, czy te偶 porady lekarza lub farmaceuty. S膮 to jedynie informacje pomocnicze.

    lecytyna s艂onecznikowa - Zak艂ady T艂uszczowe 鈥濳ruszwica鈥 S.A. 鈥 przedsi臋biorstwo przemys艂u spo偶ywczego, zlokalizowane w Kruszwicy, w wojew贸dztwie kujawsko-pomorskim. Jest najwi臋kszym w Polsce i jednym z najwi臋kszych w Europie 艢rodkowej przetw贸rc膮 nasion oleistych i producentem t艂uszcz贸w ro艣linnych. Specjalizuje si臋 w produkcji olej贸w butelkowanych, margaryn oraz t艂uszcz贸w dla potrzeb spo偶ywczych i przemys艂owych, m.in. biopaliw. Jest cz臋艣ci膮 Grupy Bunge.

    karmel - Karmel alkaliczny, karmel prosty, karmel klasy I (tzw. cukier palony, E150a) 鈥 cukier spo偶ywczy poddany dzia艂aniu wysokiej temperatury w procesie karmelizacji, w wyniku czego uzyskuje on charakterystyczn膮 br膮zow膮 (karmelow膮) barw臋. Po ostygni臋ciu przybiera szklist膮 posta膰 i mo偶e by膰 u偶ywany do dekoracji potraw. Jest g艂贸wnym sk艂adnikiem niekt贸rych rodzaj贸w cukierk贸w oraz barwnikiem do napoj贸w typu cola, a tak偶e ciemnego pieczywa, czekolad, lod贸w, d偶em贸w i jogurt贸w. Spo偶ycie du偶ych ilo艣ci karmelu mo偶e powodowa膰 dolegliwo艣ci 偶o艂膮dkowo-jelitowe.

    woda oczyszczona - soda amoniakalna 鈥 w臋glan sodu soda kalcynowana 鈥 nazwa techniczna bezwodnego w臋glanu sodu soda kaustyczna 鈥 nazwa techniczna wodorotlenku sodu soda krystaliczna 鈥 dziesi臋ciowodny w臋glan sodu soda oczyszczona 鈥 wodorow臋glan sodu soda rodzima 鈥 minera艂 sk艂adaj膮cy si臋 g艂贸wnie z sody krystalicznej soda 艣nie偶na 鈥 dwuw臋glan tr贸jsodowy Na2CO3鈥aHCO3 soda 偶r膮ca 鈥 nazwa zwyczajowa wodorotlenku sodu

    wosk pszczeli - Wosk pszczeli (wosk 偶贸艂ty, 艂ac. Cera flava) 鈥 wydzielina gruczo艂贸w woskowych pszcz贸艂 s艂u偶膮ca im do budowania plastr贸w w ulu. Gruczo艂y woskowe pszcz贸艂 znajduj膮 si臋 na spodniej cz臋艣ci odw艂oka pszczo艂y robotnicy. Produkcja wosku zale偶y od jej wieku. Najwi臋ksza jest w trzecim tygodniu 偶ycia pszczo艂y. W temperaturze pokojowej jest cia艂em sta艂ym. Topi si臋 przy 62-72 掳C (w zale偶no艣ci od sk艂adu). Jego ci臋偶ar w艂a艣ciwy wynosi 0,954-0.969 g /cm鲁. Wydzielony na powierzchni odw艂oka pszczo艂y ma barw臋 bia艂aw膮 i jest nieco przezroczysty. Ciemniejsze zabarwienie wosku plastra spowodowane jest domieszk膮 kitu pszczelego oraz zanieczyszczeniami. W miar臋 up艂ywu czasu wosk w plastrze zmienia barw臋 na ciemno偶贸艂t膮 a nawet ciemnobr膮zow膮. W przemy艣le spo偶ywczym posiada oznaczenie E-901. Syntetyczny wosk pszczeli jest wysoce rafinowanym produktem ropy naftowej.

    gliceryna - Gliceryna, glicerol (艂ac. glycerolum) 鈥 organiczny zwi膮zek chemiczny z grupy cukroli; najprostszy trwa艂y alkohol tr贸jwodorotlenowy (triol).

    偶elatyna - 呕elatyna (ATC: B 05 AA 06) 鈥 naturalne rozpuszczalne bia艂ko, 偶eluj膮ce lub nie偶eluj膮ce, uzyskane w wyniku cz臋艣ciowej hydrolizy kolagenu pochodz膮cego z ko艣ci, sk贸ry i sk贸rek oraz 艣ci臋gien zwierz膮t. Sk艂ada si臋 z glicyny, proliny i hydroksyproliny. Rozpuszczona w wodzie tworzy zol liofilowy (uk艂ad koloidalny), 艂atwo przechodz膮cy w 偶el, je艣li temperatura otoczenia nie jest zbyt wysoka. 呕elatyna ma szerokie zastosowanie zar贸wno w kuchni, jak i w przemy艣le spo偶ywczym. Stosowana jest jako emulgator oraz 艣rodek 偶eluj膮cy, a tak偶e jako zag臋szczacz w licznych farmaceutykach i kosmetykach. W preparatach leczniczych cz臋sto stanowi g艂贸wny sk艂adnik otoczki kapsu艂ek. U偶ywana jest tak偶e do produkcji emulsji 艣wiat艂oczu艂ych. Jest r贸wnie偶 lekiem (gelatin succinylated) zapobiegaj膮cym i lecz膮cym bezwzgl臋dn膮 i wzgl臋dn膮 hipowolemi臋, zapobiegaj膮cym hipotensji, stosowanym w hemodylucji i kr膮偶eniu pozaustrojowym. 呕elatyn臋 stosuje si臋 tak偶e w kulkach do gry w paintball 鈥 kulka jest 偶elatynow膮 skorupk膮 wype艂nion膮 farb膮, kt贸ra po rozbiciu o cel pozostawia na nim 艣lad.

    olej s艂onecznikowy - Olej s艂onecznikowy 鈥 spo偶ywczy olej ro艣linny wytwarzany z nasion s艂onecznika. S艂onecznik sprowadzili do Europy Hiszpanie oko艂o 1500 roku. Technologi臋 wyt艂aczania oleju z nasion s艂onecznika opatentowano w Anglii w 1716 roku. Wykorzystywany jest do produkcji margaryny mi臋kkiej, w gospodarstwie domowym do gotowania i do sa艂atek. Olej s艂onecznikowy nierafinowany ma temperatur臋 dymienia 107 掳C i nie nale偶y go podgrzewa膰 do tej temperatury. Olej s艂onecznikowy rafinowany ma temperatur臋 dymienia 227 掳C, zbli偶on膮 do innych olei ro艣linnych, wobec czego mo偶e by膰 bezpiecznie wykorzystywany do sma偶enia potraw. Olej s艂onecznikowy jest poddawany rafinacji by pozbawi膰 go zapachu i zm臋tnienia jest te偶 poddawany winteryzacji (wymra偶aniu) w celu zapobiegania zm臋tnieniu.

    (藕r贸d艂o informacji o sk艂adnikach: Wikipedia)

Tagi:  ,
{{ reviewsOverall }} / 5 Ocena u偶ytkownik贸w (0 g艂osy)
Cena0
Skuteczno艣膰0
Dzia艂ania uboczne0
Opinie klient贸w Dodaj swoj膮 opini臋
Sortuj po:

Dodaj pierwsz膮 opini臋 o tym produkcie.

Zweryfikowany
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Poka偶 wi臋cej
{{ pageNumber+1 }}
Dodaj swoj膮 opini臋