suplementy diety bez tajemnic

Immuno- Aid

Immuno- Aid w formie kapsu艂ki zawiera w sk艂adzie witamina A (octan retinylu), witamina C (kwas l-askorbinowy), witamina E (octan DL-alfa-tokoferylu), cynk, selen, beta- glukan, ekstrakt z traganka (korzenia), ekstrakt z czarnego bzu. Ten suplement diety zg艂oszono do rejestracji w roku 2012. Jego status w rejestrze to: 0. suplement diety Immuno- Aid zosta艂 wyprodukowany przez Kirman Group, USA, oraz zg艂osi艂a go do rejestracji firma MKM Import Michael Moore, Pozna艅.

  • Informacje o suplemencie

    Sk艂ad: witamina A (octan retinylu), witamina C (kwas l-askorbinowy), witamina E (octan DL-alfa-tokoferylu), cynk, selen, beta- glukan, ekstrakt z traganka (korzenia), ekstrakt z czarnego bzu
    Forma: kapsu艂ki
    Kwalfikacja: S - Suplement diety
    Status produktu: UWAGA! Nieznany status

    Rok zg艂oszenia: 2012
    Producent: Kirman Group, USA
    Rejestruj膮cy: MKM Import Michael Moore, Pozna艅
    Dodatkowe informacje: firma zrezygnowa艂a z wprowadzania do obrotu

  • Informacje o sk艂adnikach suplementu

    Uwaga! Poni偶sze informacje nie stanowi膮 informacji z ulotki produktu. S膮 to definicje encyklopedyczne dotycz膮ce poszczeg贸lnych sk艂adnik贸w suplementu diety, nie s膮 one bezpo艣rednio powi膮zane z produktem. Nie mog膮 one zast膮pi膰 informacji z ulotki, czy te偶 porady lekarza lub farmaceuty. S膮 to jedynie informacje pomocnicze.

    witamina a octan retinylu - Octan retinylu 鈥 organiczny zwi膮zek chemiczny z grupy octan贸w, ester retinolu i kwasu octowego. Po krystalizacji z metanolu ma posta膰 jasno偶贸艂tych kryszta艂贸w. Wykazuje dzia艂anie antynowotworowe. Mo偶e stanowi膰 藕r贸d艂o witaminy A w przypadku jej niedoboru, tak偶e u dzieci, jednak jego stosowanie u kobiet w ci膮偶y w ramach opieki przedporodowej nie jest zalecane. W przypadku przedawkowania, ma dzia艂anie teratogenne. Mo偶e by膰 stosowany jako dodatek do pasz.

    kwas askorbinowy kwas l-askorbinowy - Kwas askorbinowy, witamina C, E300 (艂ac. acidum ascorbicum) 鈥 organiczny zwi膮zek chemiczny z grupy nienasyconych alkoholi polihydroksylowych. Jest niezb臋dny do funkcjonowania organizm贸w 偶ywych. Dla niekt贸rych zwierz膮t, w tym ludzi, jest witamin膮, czyli musi by膰 dostarczany w po偶ywieniu. Jest tak偶e przeciwutleniaczem stosowanym jako dodatek do 偶ywno艣ci.

    witamina e octan dl-alfa-tokoferylu - Fortyfikacja, wzbogacanie 偶ywno艣ci 鈥 dodanie do 偶ywno艣ci jednego lub kilku sk艂adnik贸w od偶ywczych. Celem tego dzia艂ania jest zapobie偶enie niedoborom wybranych sk艂adnik贸w (lub skorygowanie ich) w okre艣lonych grupach ludno艣ci lub ca艂ych populacjach. Cz臋艣膰 偶ywno艣ci wzbogacanej ze wzgl臋du na jej udokumentowane korzystne oddzia艂ywanie na zdrowie populacji mo偶e by膰 zamiennie nazywana 偶ywno艣ci膮 funkcjonaln膮. 呕ywno艣膰 wzbogacana konsumowana w racjonalny spos贸b wraz 偶ywno艣ci膮 naturaln膮 nie prowadzi do nadmiernego pobrania wybranych dodanych sk艂adnik贸w spo偶ywczych.

    cynk - Cynk (Zn, 艂ac. zincum) 鈥 pierwiastek chemiczny, metal przej艣ciowy z grupy cynkowc贸w w uk艂adzie okresowym (grupa 12). Odkryto 30 izotop贸w cynku z przedzia艂u mas 54鈥83, z czego trwa艂e s膮 izotopy 64Zn, 66Zn, 67Zn, 68Zn i 70Zn. Zosta艂 odkryty w Indiach lub Chinach przed 1500 rokiem p.n.e. Do Europy wiedza o tym metalu zaw臋drowa艂a dopiero w XVII wieku.

    selen - Selen (Se, 艂ac. selenium) 鈥 pierwiastek chemiczny z grupy niemetali w uk艂adzie okresowym. Znanych jest kilkana艣cie jego izotop贸w z przedzia艂u mas 65鈥91, z kt贸rych trwa艂ych jest 6. Pierwiastek ten zosta艂 odkryty w roku 1817 przez J.J. Berzeliusa. Nazwa pochodzi od Selene (stgr. 危蔚位萎谓畏), greckiej nazwy Ksi臋偶yca i bogini kt贸ra go uosabia艂a. Berzelius nazwa艂 go tak, poniewa偶 zawsze wyst臋puje razem z tellurem, kt贸rego nazwa wywodzi si臋 od tellus, czyli po 艂acinie 鈥瀂iemia鈥. Jednocze艣nie chcia艂 w ten spos贸b zaznaczy膰, 偶e selen nie jest 鈥瀦 tej samej ziemi鈥, co tellur i ma r贸偶ne od niego w艂a艣ciwo艣ci.

    beta- glukan - Betaglukan (尾-glukan) 鈥 organiczny zwi膮zek chemiczny z grupy polisacharyd贸w, jeden ze sk艂adnik贸w b艂onnika pokarmowego. Stanowi sk艂adnik budulcowy 艣cian kom贸rkowych dro偶d偶y, grzyb贸w i zb贸偶. Np. jego zawarto艣膰 w suszonych borowikach szlachetnych wynosi ok. 0,4鈥0,6% suchej masy.

    ekstrakt z czarnego bzu - Bez czarny, dziki bez czarny (Sambucus nigra L.) 鈥 gatunek ro艣liny z rodziny pi偶maczkowatych (Adoxaceae), dawniej zaliczany by艂 tak偶e do rodziny bzowatych (Sambucaceae) i przewiertniowatych (Caprifoliaceae). Inne zwyczajowe nazwy polskie: bez lekarski, bez pospolity, bzowina, bzina, buzina, hyczka, ba藕nik, bess, best, bestek, bez apteczny, bez aptekarski, bez bia艂y, bez dziki, bzowina czarna, bzowki, c么rny bez, flider, go艂臋bia pokrzywa, hebz, holunder, hy膰ka, kaszka, suk. Gatunek szeroko rozprzestrzeniony w Europie, w Polsce pospolity. Wykorzystywany jest jako ro艣lina lecznicza, kosmetyczna, ozdobna i jadalna. Spo偶ycie niedojrza艂ych i nieprzetworzonych owoc贸w skutkowa膰 mo偶e jednak zatruciem. Gatunek zmienny 鈥 wyr贸偶nia si臋 kilka podgatunk贸w, przy czym klasyfikacja ich nie jest ustalona. Wyhodowano liczne odmiany ozdobne r贸偶ni膮ce si臋 g艂贸wnie ubarwieniem i kszta艂tem li艣ci.

    (藕r贸d艂o informacji o sk艂adnikach: Wikipedia)

Tagi:  ,
{{ reviewsOverall }} / 5 Ocena u偶ytkownik贸w (0 g艂osy)
Cena0
Skuteczno艣膰0
Dzia艂ania uboczne0
Opinie klient贸w Dodaj swoj膮 opini臋
Sortuj po:

Dodaj pierwsz膮 opini臋 o tym produkcie.

Zweryfikowany
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Poka偶 wi臋cej
{{ pageNumber+1 }}
Dodaj swoj膮 opini臋