suplementy diety bez tajemnic

Franciscanum Herbs NALEWKA NA SERCE

Franciscanum Herbs NALEWKA NA SERCE to suplement diety w formie tonik. W sk艂ad tego suplementu diety wchodz膮: Ekstrakt z hibiskusa, Ekstrakt z aronii, Ekstrakt z g艂ogu, Ekstrakt z r贸偶y, Ekstrakt z melisy, Ekstrakt z pokrzywy, Woda, Cukier, Sok zag臋szczony z jab艂ka (65 st. Bx), Sok zag臋szczony z aronii (65st. Bx), Fosforan diskrobiowy, Kwas cytrynowy, Sorbinian potasu. Produkt ten zg艂oszono do rejestracji w 2014 roku. Jego status w rejestrze to: weryfikacja w toku. suplement diety Franciscanum Herbs NALEWKA NA SERCE zosta艂 wyprodukowany przez PPH Eldex-Medical, Wiry, oraz zg艂osi艂a go do rejestracji firma PPH Eldex-Medical, Wiry.

  • Informacje o suplemencie

    Sk艂ad: Ekstrakt z hibiskusa, Ekstrakt z aronii, Ekstrakt z g艂ogu, Ekstrakt z r贸偶y, Ekstrakt z melisy, Ekstrakt z pokrzywy, Woda, Cukier, Sok zag臋szczony z jab艂ka (65 st. Bx), Sok zag臋szczony z aronii (65st. Bx), Fosforan diskrobiowy, Kwas cytrynowy, Sorbinian potasu
    Forma: tonik
    Kwalfikacja: S - Suplement diety
    Status produktu: weryfikacja w toku

    Rok zg艂oszenia: 2014
    Producent: PPH Eldex-Medical, Wiry
    Rejestruj膮cy: PPH Eldex-Medical, Wiry
    Dodatkowe informacje:

  • Informacje o sk艂adnikach suplementu

    Uwaga! Poni偶sze informacje nie stanowi膮 informacji z ulotki produktu. S膮 to definicje encyklopedyczne dotycz膮ce poszczeg贸lnych sk艂adnik贸w suplementu diety, nie s膮 one bezpo艣rednio powi膮zane z produktem. Nie mog膮 one zast膮pi膰 informacji z ulotki, czy te偶 porady lekarza lub farmaceuty. S膮 to jedynie informacje pomocnicze.

    ekstrakt z hibiskusa - Ambra (Ambergris Tincture) 鈥 wydzielina z przewodu pokarmowego kaszalota (Physeter macrocephalus), kt贸ra jest prawdopodobnie wynikiem niestrawno艣ci lub zaparcia wieloryba.

    ekstrakt z aronii - Bez czarny, dziki bez czarny (Sambucus nigra L.) 鈥 gatunek ro艣liny z rodziny pi偶maczkowatych (Adoxaceae), dawniej zaliczany by艂 tak偶e do rodziny bzowatych (Sambucaceae) i przewiertniowatych (Caprifoliaceae). Inne zwyczajowe nazwy polskie: bez lekarski, bez pospolity, bzowina, bzina, buzina, hyczka, ba藕nik, bess, best, bestek, bez apteczny, bez aptekarski, bez bia艂y, bez dziki, bzowina czarna, bzowki, c么rny bez, flider, go艂臋bia pokrzywa, hebz, holunder, hy膰ka, kaszka, suk. Gatunek szeroko rozprzestrzeniony w Europie, w Polsce pospolity. Wykorzystywany jest jako ro艣lina lecznicza, kosmetyczna, ozdobna i jadalna. Spo偶ycie niedojrza艂ych i nieprzetworzonych owoc贸w skutkowa膰 mo偶e jednak zatruciem. Gatunek zmienny 鈥 wyr贸偶nia si臋 kilka podgatunk贸w, przy czym klasyfikacja ich nie jest ustalona. Wyhodowano liczne odmiany ozdobne r贸偶ni膮ce si臋 g艂贸wnie ubarwieniem i kszta艂tem li艣ci.

    ekstrakt z g艂ogu - Ligustr pospolity (Ligustrum vulgare L.) 鈥 gatunek ro艣liny z rodziny oliwkowatych. Wyst臋puje w Europie, w zachodniej Azji i p贸艂nocno-zachodniej Afryce, poza tym zawleczony i zdzicza艂y na innych kontynentach. W Polsce gatunek rodzimy przynajmniej w po艂udniowej cz臋艣ci kraju, poza tym jest powszechnie uprawiany i dziczej膮cy. Znajduje zastosowanie jako ro艣lina ozdobna, g艂贸wnie do formowania 偶ywop艂ot贸w. Doskonale znosi strzy偶enie, jest bardzo odporny na susze i zanieczyszczenia powietrza, ma niewielkie wymagania glebowe. W przesz艂o艣ci gatunek by艂 wykorzystywany tak偶e jako ro艣lina lecznicza i barwierska, w koszykarstwie i plecionkarstwie. Jest truj膮cy dla ludzi i wielu zwierz膮t.

    ekstrakt z r贸偶y - R贸偶a (Rosa L.) 鈥 rodzaj krzew贸w nale偶膮cych do rodziny r贸偶owatych (Rosaceae). Znanych jest 150鈥200 gatunk贸w wyst臋puj膮cych na p贸艂kuli p贸艂nocnej, czasem podaje si臋 nawet dwukrotnie wi臋ksz膮 liczb臋, co wynika z r贸偶nego traktowania takson贸w. Wi臋kszo艣膰 ozdobnych odmian r贸偶y rozmna偶a si臋 przez okulizacj臋 na podk艂adkach z dzikich r贸偶. R贸偶ami zajmuje si臋 nauka rodologia 鈥 ga艂膮藕 botaniki.

    ekstrakt z melisy - Technologia olejk贸w eterycznych 鈥 dzia艂 technologii chemicznej zajmuj膮cy si臋 metodami wytwarzania olejk贸w eterycznych z olejkodajnych surowc贸w ro艣linnych na skal臋 przemys艂ow膮, 艣ci艣le zwi膮zany z in偶ynieri膮 procesow膮. Technologia obejmuje sposoby przygotowania surowc贸w, wyodr臋bniania u偶ytecznych sk艂adnik贸w oraz ich oczyszczania, przetwarzania i przechowywania. Jako艣膰 produkt贸w (w tym ich zapach) i wydajno艣膰 proces贸w technologicznych zale偶y od rodzaju stosowanych urz膮dze艅 przemys艂owych (instalacji). Olejki lotne pozyskuje si臋 na skal臋 przemys艂ow膮 ze 艣wie偶ych b膮d藕 suszonych ro艣lin. S膮 wyodr臋bniane z odpowiedniego surowca ro艣linnego najcz臋艣ciej przez destylacj臋 z par膮 wodn膮 lub ekstrakcj臋. S膮 stosowane, wraz z innymi substancjami zapachowymi, np. w perfumiarstwie (np. perfumy, wody toaletowe. tj. woda kolo艅ska). Olejki lub ca艂e ro艣liny olejkodajne s膮 te偶 wykorzystywane jako przyprawy, 艣rodki terapeutyczne (zio艂olecznictwo) oraz w aromaterapii.

    ekstrakt z pokrzywy - Pokrzywa zwyczajna (Urtica dioica L.) 鈥 gatunek ro艣liny z rodziny pokrzywowatych (Urticaceae). Wyst臋puje w stanie dzikim w Europie, Azji, Afryce P贸艂nocnej, Ameryce P贸艂nocnej, a zawleczona zosta艂a tak偶e na inne obszary i kontynenty. Ro艣nie w wilgotnych lasach i zaro艣lach oraz bardzo cz臋sto, jako gatunek synantropijny, na 偶yznych siedliskach ruderalnych. Pokrzywa zwyczajna jest u偶ytkowana na wiele sposob贸w 鈥 jest ro艣lin膮 lecznicz膮 i kosmetyczn膮, jadaln膮 i paszow膮, dostarcza tak偶e w艂贸kien, barwnika i jest u偶ytkowana w ogrodnictwie. Pokrzywa odgrywa te偶 rol臋 w ludzkiej kulturze duchowej. Z powodu obecno艣ci k艂uj膮co-parz膮cych w艂osk贸w powoduje bolesne podra偶nienia sk贸ry ludzi i zwierz膮t.

    woda - Woda (tlenek wodoru; nazwa systematyczna IUPAC: oksydan) 鈥 zwi膮zek chemiczny o wzorze H2O, wyst臋puj膮cy w warunkach standardowych w stanie ciek艂ym. W stanie gazowym wod臋 okre艣la si臋 mianem pary wodnej, a w sta艂ym stanie skupienia 鈥 lodem. S艂owo 鈥瀢oda鈥 jako nazwa zwi膮zku chemicznego mo偶e si臋 odnosi膰 do ka偶dego stanu skupienia. Woda jest bardzo dobrym rozpuszczalnikiem dla substancji polarnych. Wi臋kszo艣膰 (oko艂o 97,38%) wyst臋puj膮cej na Ziemi wody jest 鈥瀞艂ona鈥, to znaczy zawiera du偶o rozpuszczonych soli, g艂贸wnie chlorku sodu. W naturalnej wodzie rozpuszczone s膮 gazy atmosferyczne, z kt贸rych w najwi臋kszym st臋偶eniu znajduje si臋 dwutlenek w臋gla. Woda naturalna w wielu przypadkach przed zastosowaniem musi zosta膰 uzdatniona. Proces uzdatniania wody dotyczy zar贸wno wody pitnej, jak i przemys艂owej.

    cukier - Cukier 鈥 potoczna nazwa sacharozy, wyst臋puj膮cej pod nazwami handlowymi m.in. cukier spo偶ywczy, cukier konsumpcyjny. Sacharoza to s艂odki dwucukier otrzymywany w procesie rafinacji w cukrowni, przede wszystkim z trzciny cukrowej w klimacie umiarkowanym z buraka cukrowego. Nazwa cukier opisuje wszystkie w臋glowodany z grupy monosacharyd贸w (w臋glowodany proste) i oligosacharyd贸w (w臋glowodany z艂o偶one) z wyj膮tkiem polisacharyd贸w maj膮ce s艂odki smak i wykorzystywane do s艂odzenia. Szersz膮 definicj臋 ma wyraz cukry b臋d膮cy dawnym, obecnie potocznym, okre艣leniem dla w臋glowodan贸w.

    fosforan diskrobiowy - Fosforan diskrobiowy (E 1412) 鈥 skrobia modyfikowana chemicznie, estryfikowana za pomoc膮 trimetafosforanu sodu lub trichlorku fosforylu. Dopuszczalna zawarto艣膰 fosforu nie mo偶e przekracza膰 0,5% (skrobia ziemniaczana i pszenna) lub 0,4% (pozosta艂e). Nale偶y do skrobi usieciowanych. Dopuszczona do stosowania w 偶ywno艣ci na zasadzie quantum satis.

    kwas cytrynowy - Kwas cytrynowy (艂ac. Acidum citricum; E330) 鈥 organiczny zwi膮zek chemiczny z grupy hydroksykwas贸w karboksylowych. Zawiera 3 grupy karboksylowe. Kwas cytrynowy jest uwa偶any za zwi膮zek bezpieczny, jednak mo偶e powodowa膰 uszkodzenia oczu w przypadku bezpo艣redniego kontaktu. Doniesienia o mo偶liwym dzia艂aniu rakotw贸rczym s膮 ca艂kowicie b艂臋dne.

    sorbinian potasu - Sorbinian potasu (E202) 鈥 organiczny zwi膮zek chemiczny, s贸l potasowa kwasu sorbowego. Jego zakres stosowania i w艂a艣ciwo艣ci s膮 prawie takie same, jak dla kwasu sorbowego, jednak forma potasowa (oraz inne jego sole) jest lepiej rozpuszczalna w wodzie. Dopuszczalne dzienne spo偶ycie wynosi 25 mg/kg cia艂a. Sorbinian potasu jest u偶ywany jako 艣rodek konserwuj膮cy do 偶ywno艣ci, zw艂aszcza pieczywa, ser贸w i sernik贸w (oraz innych ciast i wypiek贸w), wina, napoj贸w gazowanych oraz czekolady. Poza przemys艂em spo偶ywczym stosuje si臋 go do kosmetyk贸w i papieros贸w. Zwi膮zek ten jest cz臋sto u偶ywany razem z benzoesanem sodu[potrzebny przypis]. U niekt贸rych os贸b zwi膮zek ten mo偶e wywo艂ywa膰 reakcje alergiczne, podra偶nienia sk贸ry, astm臋 oraz problemy behawioralne.

    (藕r贸d艂o informacji o sk艂adnikach: Wikipedia)

Tagi:  ,
{{ reviewsOverall }} / 5 Ocena u偶ytkownik贸w (0 g艂osy)
Cena0
Skuteczno艣膰0
Dzia艂ania uboczne0
Opinie klient贸w Dodaj swoj膮 opini臋
Sortuj po:

Dodaj pierwsz膮 opini臋 o tym produkcie.

Zweryfikowany
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Poka偶 wi臋cej
{{ pageNumber+1 }}
Dodaj swoj膮 opini臋