suplementy diety bez tajemnic

Flow up

Flow up w formie kapsu艂ki zawiera w sk艂adzie olej z pestek dyni, ekstrakt z lil艣ci pokrzywy, cynk, witamina E, likopen, selen. Ten suplement diety zg艂oszono do rejestracji w roku 2008. Jego status w rejestrze to: weryfikacja pozytywna. suplement diety Flow up zosta艂 wyprodukowany przez Polska, oraz zg艂osi艂a go do rejestracji firma Farma-Projekt.

  • Informacje o suplemencie

    Sk艂ad: olej z pestek dyni, ekstrakt z lil艣ci pokrzywy, cynk, witamina E, likopen, selen
    Forma: kapsu艂ki
    Kwalfikacja: S - Suplement diety
    Status produktu: weryfikacja pozytywna

    Rok zg艂oszenia: 2008
    Producent: Polska
    Rejestruj膮cy: Farma-Projekt
    Dodatkowe informacje:

  • Informacje o sk艂adnikach suplementu

    Uwaga! Poni偶sze informacje nie stanowi膮 informacji z ulotki produktu. S膮 to definicje encyklopedyczne dotycz膮ce poszczeg贸lnych sk艂adnik贸w suplementu diety, nie s膮 one bezpo艣rednio powi膮zane z produktem. Nie mog膮 one zast膮pi膰 informacji z ulotki, czy te偶 porady lekarza lub farmaceuty. S膮 to jedynie informacje pomocnicze.

    olej z pestek dyni - Olej z pestek dyni 鈥 t艂oczone na zimno niepra偶one pestki dyni (Cucurbita Pepo) daj膮 ciemnozielono-br膮zowy olej ro艣linny o orzechowym zapachu i smaku. T艂uszcze zawarte w pestkach dyni zaliczaj膮 si臋 do pe艂nowarto艣ciowych t艂uszcz贸w ro艣linnych. Oko艂o 80% kwas贸w t艂uszczowych to kwasy nienasycone, z czego 50-60% to wielokrotnie nienasycone. Kwasy nienasycone s膮 niezb臋dne dla organizmu, s膮 niezb臋dnym elementem do budowy witaminy D, hormon贸w, a tak偶e 艣cianek kom贸rkowych. Kwasy t艂uszczowe spe艂niaj膮 funkcj臋 transportow膮 enzymatycznych reakcji. Olej z pestek dyni jest lekkostrawny ze wzgl臋du na kombinacj臋 kwas贸w t艂uszczowych nienasyconych. Pochodzenie:: Styria, Ameryka Po艂udniowa i P贸艂nocna Sk艂ad:: zawiera kwas linolowy i oleinowy (razem ok. 70-80%), 10-25% kwasu palmitynowego, do 2% innych kwas贸w t艂uszczowych, witaminy: E, B1, B2, B6, du偶膮 ilo艣膰 witaminy A, C i D, bogaty w beta-karoten, potas, selen i cynk. Zawiera r贸wnie偶 takie substancje od偶ywcze jak: fitosterole, skwalen, fitosteryny, cytrulin臋, kukurbityn臋. Kategoria: olej nieschn膮cy Wytrzyma艂o艣膰 na temperatury: nie ogrzewa膰 Zastosowanie: W przemy艣le kosmetycznym stosuje przy ka偶dym typie sk贸ry, ale szczeg贸lnie polecany dla sk贸ry suchej, 艂uszcz膮cej si臋, p臋kaj膮cej, dojrza艂ej (wyg艂adza zmarszczki). U偶ywany przeciw rozst臋pom, jako dodatek w olejkach do masa偶u, krem贸w i peeling贸w. Wykazuje w艂a艣ciwo艣ci nawil偶aj膮ce, nat艂uszczaj膮ce i wyg艂adzaj膮ce, dzi臋ki du偶ej zawarto艣ci potasu dzia艂a oczyszczaj膮co i rozja艣niaj膮co. Je艣li u偶ywany jest jako olej do masa偶u nale偶y zmiesza膰 go z innym olejem ro艣linnym (np. s艂onecznikowym lub oliw膮) w proporcjach 1:2. W medycynie naturalnej stosuje si臋 do leczenia objaw贸w wczesnego stadium przerostu gruczo艂u krokowego, mia偶d偶ycy, schorzenia p臋cherza i dr贸g moczowych, regulacji przemian hormonalnych i metabolicznych w organizmie. Stosowany r贸wnie偶 w przemy艣le spo偶ywczym do spo偶ycia na surowo i do sa艂atek, jako dodatek do zup.

    cynk - Cynk (Zn, 艂ac. zincum) 鈥 pierwiastek chemiczny, metal przej艣ciowy z grupy cynkowc贸w w uk艂adzie okresowym (grupa 12). Odkryto 30 izotop贸w cynku z przedzia艂u mas 54鈥83, z czego trwa艂e s膮 izotopy 64Zn, 66Zn, 67Zn, 68Zn i 70Zn. Zosta艂 odkryty w Indiach lub Chinach przed 1500 rokiem p.n.e. Do Europy wiedza o tym metalu zaw臋drowa艂a dopiero w XVII wieku.

    witamina e - Witamina E 鈥 grupa organicznych zwi膮zk贸w chemicznych, w sk艂ad kt贸rej wchodz膮 tokoferole i tokotrienole, pe艂ni膮cych w organizmie funkcj臋 niezb臋dnego sk艂adnika pokarmowego, rozpuszczalnej w t艂uszczach witaminy. Ich wsp贸ln膮 cech膮 jest dwupier艣cieniowy szkielet 6-chromanolu oraz 艂a艅cuch boczny zbudowany z 3 jednostek izoprenowych. Stosowana jako dodatek do 偶ywno艣ci o numerze E306 (ponadto syntetyczne tokoferole nosz膮 numery E307-309). Witamina E wyst臋puje w postaci o艣miu kongener贸w: czterech tokoferoli o nasyconym 艂a艅cuchu bocznym i czterech analogicznych tokotrienoli posiadaj膮cych w 艂a艅cuchu bocznym 3 wi膮zania podw贸jne. W obu grupach wyr贸偶nia si臋 4 formy: 伪, 尾, 纬 i 未, r贸偶ni膮ce si臋 liczb膮 podstawnik贸w metylowych przy pier艣cieniu fenylowym. Ka偶da z 8 form witaminy E wykazuje nieco inn膮 aktywno艣膰 biologiczn膮. W organizmie cz艂owieka najistotniejsz膮 rol臋 pe艂ni 伪-tokoferol. Do naturalnych 藕r贸de艂 witaminy E nale偶膮: nasiona s艂onecznika, migda艂y, orzechy laskowe, orzeszki ziemne, oleje (s艂onecznikowy, szafranowy), pomidory, botwina, suszone morele, szpinak.

    likopen - Likopen (E160d) 鈥 organiczny zwi膮zek chemiczny z grupy karoten贸w, w臋glowod贸r nienasycony o budowie podobnej do kauczuku naturalnego. Nale偶y do rodziny naturalnych pigment贸w (karotenoid贸w) wyst臋puj膮cych u ro艣lin i zwierz膮t. Jest jednym z przeciwutleniaczy, posiada w艂a艣ciwo艣ci chroni膮ce organizm przed licznymi chorobami uk艂adu krwiono艣nego, a przede wszystkim przed rakiem. Jest g艂贸wnym karotenoidem, kt贸ry (w odr贸偶nieniu od 尾-karotenu) po wch艂oni臋ciu w jelicie nie ulega przekszta艂ceniu do retinolu (nie jest substratem dla cynkozale偶nej dioksygenazy, jak inne karotenoidy).[potrzebny przypis]

    selen - Selen (Se, 艂ac. selenium) 鈥 pierwiastek chemiczny z grupy niemetali w uk艂adzie okresowym. Znanych jest kilkana艣cie jego izotop贸w z przedzia艂u mas 65鈥91, z kt贸rych trwa艂ych jest 6. Pierwiastek ten zosta艂 odkryty w roku 1817 przez J.J. Berzeliusa. Nazwa pochodzi od Selene (stgr. 危蔚位萎谓畏), greckiej nazwy Ksi臋偶yca i bogini kt贸ra go uosabia艂a. Berzelius nazwa艂 go tak, poniewa偶 zawsze wyst臋puje razem z tellurem, kt贸rego nazwa wywodzi si臋 od tellus, czyli po 艂acinie 鈥瀂iemia鈥. Jednocze艣nie chcia艂 w ten spos贸b zaznaczy膰, 偶e selen nie jest 鈥瀦 tej samej ziemi鈥, co tellur i ma r贸偶ne od niego w艂a艣ciwo艣ci.

    (藕r贸d艂o informacji o sk艂adnikach: Wikipedia)

Tagi:  ,
{{ reviewsOverall }} / 5 Ocena u偶ytkownik贸w (0 g艂osy)
Cena0
Skuteczno艣膰0
Dzia艂ania uboczne0
Opinie klient贸w Dodaj swoj膮 opini臋
Sortuj po:

Dodaj pierwsz膮 opini臋 o tym produkcie.

Zweryfikowany
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Poka偶 wi臋cej
{{ pageNumber+1 }}
Dodaj swoj膮 opini臋