suplementy diety bez tajemnic

EffectiveWrink’less Beauty Nutrients

Suplement diety EffectiveWrink’less Beauty Nutrients (kapsu艂ka) sk艂adaj膮cy si臋 z: Olej z orzecha w艂oskiego, olej z og贸recznika lekarskiego, olej z kie艂k贸w pszenicy, olej palmowy, witamina E, ekstrakt z li艣ci rozmarynu. Zarejestrowano go w 2007 roku. Jego stan w rejestrze to: weryfikacja pozytywna. suplement diety EffectiveWrink’less Beauty Nutrients zosta艂 wyprodukowany przez suplementu diety, oraz zg艂oszony do rejestracji przez Bio-Chic Sp. z o.o. Dla Coty Polska Sp. z o.o., Warszawa.

  • Informacje o suplemencie

    Sk艂ad: Olej z orzecha w艂oskiego, olej z og贸recznika lekarskiego, olej z kie艂k贸w pszenicy, olej palmowy, witamina E, ekstrakt z li艣ci rozmarynu
    Forma: kapsu艂ka
    Kwalfikacja: S - Suplement diety
    Status produktu: weryfikacja pozytywna

    Rok zg艂oszenia: 2007
    Producent: Catalent Pharma Solutions W艂ochy
    Rejestruj膮cy: Bio-Chic Sp. z o.o. Dla Coty Polska Sp. z o.o., Warszawa
    Dodatkowe informacje:

  • Informacje o sk艂adnikach suplementu

    Uwaga! Poni偶sze informacje nie stanowi膮 informacji z ulotki produktu. S膮 to definicje encyklopedyczne dotycz膮ce poszczeg贸lnych sk艂adnik贸w suplementu diety, nie s膮 one bezpo艣rednio powi膮zane z produktem. Nie mog膮 one zast膮pi膰 informacji z ulotki, czy te偶 porady lekarza lub farmaceuty. S膮 to jedynie informacje pomocnicze.

    olej z orzecha w艂oskiego - Olej z orzecha w艂oskiego, olej orzechowy 鈥 olej ro艣linny pozyskiwany zazwyczaj w wyniku t艂oczenia na zimno mi膮偶szu owoc贸w orzech贸w, przede wszystkim z gatunku orzech贸w w艂oskich (Juglans regia). Jasno偶贸艂ty, czasem zielonkawy, o g臋sto艣ci 0,926鈥0,927 g/cm鲁 i temperaturach: wrzenia +386 掳C i krzepni臋cia 鈭27 掳C. W Polsce rzadko spotykany i w zwi膮zku z tym stosunkowo drogi (ponad 100 z艂/litr), 艂atwiej dost臋pny i kilkakrotnie ta艅szy (mo偶na go kupi膰 za mniej ni偶 6 euro za litr) w krajach 艣r贸dziemnomorskich, szczeg贸lnie we Francji, ale tak偶e w Australii i Nowej Zelandii. Z drugiej strony, nawet we Francji, w t艂oczniach szczyc膮cych si臋 produkcj膮 tradycyjn膮 i ekologiczn膮 mo偶na napotka膰 ceny rz臋du stu dolar贸w za litr.

    olej z og贸recznika lekarskiego - Olej z og贸recznika lekarskiego (Oleum Boraginis) - olej ro艣linny o lekko 偶贸艂tawym zabarwieniu z nasion og贸recznika lekarskiego (Borago officinalis).

    olej z kie艂k贸w pszenicy - Oleje ro艣linne 鈥 w szerszym znaczeniu s膮 to wszystkie substancje o konsystencji oleistej, pozyskiwane z dowolnej ro艣liny. W w臋偶szym znaczeniu za olej ro艣linny uwa偶a si臋 ka偶dy ciek艂y t艂uszcz pochodzenia ro艣linnego, kt贸ry w temperaturze regionu pochodzenia ro艣liny ma konsystencj臋 p艂ynn膮. W sk艂ad wchodz膮 g艂贸wnie triacyloglicerole oraz inne zwi膮zki rozpuszczalne w t艂uszczach.

    olej palmowy - Olej palmowy 鈥 sta艂y olej ro艣linny otrzymywany z nasion lub mi膮偶szu olejowca gwinejskiego. Surowy olej w temperaturze pokojowej ma kolor 偶贸艂tobr膮zowy, po rafinacji jest tward膮 mas膮 w kolorze bia艂ym lub 偶贸艂tawym. Olej palmowy wykorzystuje si臋 na szerok膮 skal臋 do produkcji margaryny, s艂odyczy, chips贸w, 偶ywno艣ci dla niemowl膮t, myd艂a, kosmetyk贸w, 艣wiec, smar贸w.

    witamina e - Witamina E 鈥 grupa organicznych zwi膮zk贸w chemicznych, w sk艂ad kt贸rej wchodz膮 tokoferole i tokotrienole, pe艂ni膮cych w organizmie funkcj臋 niezb臋dnego sk艂adnika pokarmowego, rozpuszczalnej w t艂uszczach witaminy. Ich wsp贸ln膮 cech膮 jest dwupier艣cieniowy szkielet 6-chromanolu oraz 艂a艅cuch boczny zbudowany z 3 jednostek izoprenowych. Stosowana jako dodatek do 偶ywno艣ci o numerze E306 (ponadto syntetyczne tokoferole nosz膮 numery E307-309). Witamina E wyst臋puje w postaci o艣miu kongener贸w: czterech tokoferoli o nasyconym 艂a艅cuchu bocznym i czterech analogicznych tokotrienoli posiadaj膮cych w 艂a艅cuchu bocznym 3 wi膮zania podw贸jne. W obu grupach wyr贸偶nia si臋 4 formy: 伪, 尾, 纬 i 未, r贸偶ni膮ce si臋 liczb膮 podstawnik贸w metylowych przy pier艣cieniu fenylowym. Ka偶da z 8 form witaminy E wykazuje nieco inn膮 aktywno艣膰 biologiczn膮. W organizmie cz艂owieka najistotniejsz膮 rol臋 pe艂ni 伪-tokoferol. Do naturalnych 藕r贸de艂 witaminy E nale偶膮: nasiona s艂onecznika, migda艂y, orzechy laskowe, orzeszki ziemne, oleje (s艂onecznikowy, szafranowy), pomidory, botwina, suszone morele, szpinak.

    ekstrakt z li艣ci rozmarynu - Bylica pio艂un (Artemisia absinthium L.), zwyczajowo nazywana tak偶e pio艂unem, psi膮 rut膮, absyntem, wermutem, bielic膮 pio艂unem, bilic膮 pio艂unem 鈥 gatunek ro艣liny z rodziny astrowatych (Asteraceae Dum.). Pio艂un jest szeroko rozprzestrzeniony na p贸艂kuli p贸艂nocnej. Wyst臋puje naturalnie na terenie Europy, Azji oraz P贸艂nocnej Afryki. Jako gatunek zawleczony rozprzestrzeni艂 si臋 tak偶e gdzieniegdzie w innych rejonach. Po odkryciu Ameryki zosta艂 tam zawleczony jako ro艣lina uprawiana w celach leczniczych, gdzie zacz膮艂 si臋 rozprzestrzenia膰 samorzutnie. Obecnie mo偶na go spotka膰 w stanie dzikim w Ameryce P贸艂nocnej oraz Centralnej. W niekt贸rych regionach Polski jest pospolity. Status gatunku we florze Polski: archeofit.

    (藕r贸d艂o informacji o sk艂adnikach: Wikipedia)

Tagi:  ,
{{ reviewsOverall }} / 5 Ocena u偶ytkownik贸w (0 g艂osy)
Cena0
Skuteczno艣膰0
Dzia艂ania uboczne0
Opinie klient贸w Dodaj swoj膮 opini臋
Sortuj po:

Dodaj pierwsz膮 opini臋 o tym produkcie.

Zweryfikowany
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Poka偶 wi臋cej
{{ pageNumber+1 }}
Dodaj swoj膮 opini臋