suplementy diety bez tajemnic

CarboRhea kids

CarboRhea kids w formie p艂yn zawiera w sk艂adzie wyci膮g z kwiat贸w rumianku, wyci膮g z li艣ci mi臋ty pieprzowej, wyci膮g z bor贸wki czarnej, w臋giel aktywny. Ten suplement diety zg艂oszono do rejestracji w roku 2019. Jego status w rejestrze to: weryfikacja w toku. suplement diety CarboRhea kids zosta艂 wyprodukowany przez Pamex Pharmaceuticals GmbH, oraz zg艂osi艂a go do rejestracji firma Sirowa Poland Sp. z o.o..

  • Informacje o suplemencie

    Sk艂ad: wyci膮g z kwiat贸w rumianku, wyci膮g z li艣ci mi臋ty pieprzowej, wyci膮g z bor贸wki czarnej, w臋giel aktywny
    Forma: p艂yn
    Kwalfikacja: s - suplement diety
    Status produktu: weryfikacja w toku

    Rok zg艂oszenia: 2019
    Producent: Pamex Pharmaceuticals GmbH
    Rejestruj膮cy: Sirowa Poland Sp. z o.o.
    Dodatkowe informacje:

  • Informacje o sk艂adnikach suplementu

    Uwaga! Poni偶sze informacje nie stanowi膮 informacji z ulotki produktu. S膮 to definicje encyklopedyczne dotycz膮ce poszczeg贸lnych sk艂adnik贸w suplementu diety, nie s膮 one bezpo艣rednio powi膮zane z produktem. Nie mog膮 one zast膮pi膰 informacji z ulotki, czy te偶 porady lekarza lub farmaceuty. S膮 to jedynie informacje pomocnicze.

    wyci膮g z kwiat贸w rumianku - Maceraty 鈥 oleje ro艣linne z wyci膮gami z kwiat贸w, p膮k贸w lub zi贸艂. Tego typu olej zawiera opr贸cz oleju bazowego, rozpuszczalne w t艂uszczach substancje aktywne z danej ro艣liny. Otrzymywane s膮 przez moczenie kwiat贸w lub zi贸艂 w oleju ro艣linnym, poddawanie przez kilka tygodni dzia艂aniu promieni s艂onecznych i przefiltrowanie. Olej otrzymuje nazw臋 ro艣liny, kt贸rej wyci膮g zawiera olej bazowy. Maceraty s膮 bardzo wra偶liwe na ciep艂o i 艣wiat艂o, dlatego te偶 nie powinny by膰 ogrzewane oraz nara偶ane na dzia艂anie promieni s艂onecznych. Stosowane s膮 w kosmetykach raczej jako dodatkowe oleje ro艣linne. Przy produkcji kosmetyk贸w powinno si臋 je wmiesza膰 do fazy t艂uszczowej na samym ko艅cu (tzn. najpierw zostaje ogrzany olej z emulgatorem, woskiem, p贸藕niej dodawane s膮 oleje macerowane), w ten spos贸b zachowane s膮 wszelkie cenne substancje aktywne.

    wyci膮g z li艣ci mi臋ty pieprzowej - Trejos Devynerios (Trzy Dziewi膮tki, 999, Trojanka litewska) 鈥 litewska nalewka zio艂owa produkowana przez firm臋 Stumbras z Kowna. Zawiera wyci膮g z 27 zi贸艂 (po 9 zi贸艂 gorzkich, 9 piek膮cych i 9 aromatycznych) i od tej liczby pochodzi nazwa wyrobu.

    wyci膮g z bor贸wki czarnej - Bor贸wka czarna (Vaccinium myrtillus L.) 鈥 gatunek ro艣liny wieloletniej z rodziny wrzosowatych (Ericaceae). Ma wiele nazw zwyczajowych, m.in. jagoda, czarna jagoda, czernica. Ro艣lina jest szeroko rozprzestrzeniona w Azji, Europie i Ameryce P贸艂nocnej na obszarach o klimacie umiarkowanym i arktycznym. W Polsce jest pospolita zar贸wno na nizinach, jak i w g贸rach. Jest wykorzystywana szeroko jako ro艣lina jadalna i lecznicza. Znaczenie gospodarcze bor贸wki czarnej pozostaje wysokie mimo silnej konkurencji znacznie bardziej plennych bor贸wek p贸艂nocnoameryka艅skich (g艂贸wnie bor贸wki wysokiej), kt贸rych owoce maj膮 ubo偶szy sk艂ad chemiczny od czernicy.

    w臋giel aktywny - W臋giel aktywny, w臋giel aktywowany (艂ac. carbo activatus) 鈥 substancja sk艂adaj膮ca si臋 g艂贸wnie z w臋gla pierwiastkowego w formie bezpostaciowej (sadza), cz臋艣ciowo w postaci drobnokrystalicznego grafitu (poza w臋glem zawiera zwykle popi贸艂, g艂贸wnie tlenki metali alkalicznych i krzemionk臋). Charakteryzuje si臋 bardzo du偶膮 powierzchni膮 w przeliczeniu na jednostk臋 masy, do ponad 3300 m虏/g w produktach komercyjnych i ok. 3900 m虏/g laboratoryjnie (dla por贸wnania powierzchnia kortu tenisowego wynosi oko艂o 260 m虏), dzi臋ki czemu jest doskona艂ym adsorbentem wielu zwi膮zk贸w chemicznych. Wielka powierzchnia w艂a艣ciwa w臋gla aktywnego jest wynikiem istnienia wewn臋trznej struktury porowatej pozosta艂ej po wyj艣ciowym materiale organicznym, a rozwini臋tej w procesie wygrzewania w wysokiej temperaturze przy ograniczonym dost臋pie powietrza. Wi臋kszo艣膰 por贸w to silnie adsorbuj膮ce mikropory oraz pe艂ni膮ce g艂贸wnie rol臋 kana艂贸w transportowych mezopory. W臋giel aktywny jest cz臋sto modyfikowany (np. przez usuni臋cie popio艂u lub impregnacj臋 zwi膮zkami chemicznymi), aby zachowuj膮c swoje w艂a艣ciwo艣ci adsorpcyjne, m贸g艂 bardziej specyficznie poch艂ania膰 okre艣lony sk艂adnik (np. metale ci臋偶kie). Znaczenie w臋gla aktywnego podnosi fakt, 偶e jest to substancja nietoksyczna, tania w produkcji, otrzymywana m.in. z drewna i z rozmaitych odpad贸w produkcji rolniczej, np. ze skorup orzech贸w, pestek i nasion owoc贸w, 艂upin, 艂usek, s艂omy i wielu innych), a jednocze艣nie 艂atwa do utylizacji po zu偶yciu (przez spalenie). Je偶eli adsorbowane by艂y metale ci臋偶kie, mo偶na je 艂atwo odzyska膰 z powsta艂ego popio艂u.

    (藕r贸d艂o informacji o sk艂adnikach: Wikipedia)

Tagi:  , , ,
{{ reviewsOverall }} / 5 Ocena u偶ytkownik贸w (0 g艂osy)
Cena0
Skuteczno艣膰0
Dzia艂ania uboczne0
Opinie klient贸w Dodaj swoj膮 opini臋
Sortuj po:

Dodaj pierwsz膮 opini臋 o tym produkcie.

Zweryfikowany
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Poka偶 wi臋cej
{{ pageNumber+1 }}
Dodaj swoj膮 opini臋