suplementy diety bez tajemnic

Canacurmin

Suplement diety Canacurmin zawiera w sk艂adzie: Olejek sezamowy, Olejek z oliwek, Olejek cynamonowy, Micelizowany olejek oregano, Olejek rozmarynowy, Ekstrakt CO2 oleo偶ywicy konopnej, Kurkuma ekstrakt organiczny 偶ywicy, Syrop z jab艂ka ziemnego (yacon), Olejek kurkumy CO2 ekstrakt, woda filtrowana. Zg艂oszono go do rejestracji w roku 2020. Jego obecny stan w rejestrze to: weryfikacja w toku. Ten suplement diety zosta艂 wyprodukowany przez North American Herb & Spice, oraz zg艂oszony do rejestracji przez Studio Neurorefleksologii Twarzy G艂owy St贸p Katarzyna Siodmok.

  • Informacje o suplemencie

    Sk艂ad: Olejek sezamowy, Olejek z oliwek, Olejek cynamonowy, Micelizowany olejek oregano, Olejek rozmarynowy, Ekstrakt CO2 oleo偶ywicy konopnej, Kurkuma ekstrakt organiczny 偶ywicy, Syrop z jab艂ka ziemnego (yacon), Olejek kurkumy CO2 ekstrakt, woda filtrowana
    Forma: Krople
    Kwalfikacja: s - suplement diety
    Status produktu: weryfikacja w toku

    Rok zg艂oszenia: 2020
    Producent: North American Herb & Spice
    Rejestruj膮cy: Studio Neurorefleksologii Twarzy G艂owy St贸p Katarzyna Siodmok
    Dodatkowe informacje:

  • Informacje o sk艂adnikach suplementu

    Uwaga! Poni偶sze informacje nie stanowi膮 informacji z ulotki produktu. S膮 to definicje encyklopedyczne dotycz膮ce poszczeg贸lnych sk艂adnik贸w suplementu diety, nie s膮 one bezpo艣rednio powi膮zane z produktem. Nie mog膮 one zast膮pi膰 informacji z ulotki, czy te偶 porady lekarza lub farmaceuty. S膮 to jedynie informacje pomocnicze.

    olejek sezamowy - Olej sezamowy 鈥 olej ro艣linny otrzymywany poprzez t艂oczenie na zimno nasion sezamowych (Sesamum Indicum). Ma jasno- po ciemno偶贸艂ty do br膮zowego kolor i lekko orzechowy, 艂agodny zapach i smak. Odmiana stosowana w przemy艣le spo偶ywczym ma ciemno br膮zowy kolor i mocny aromat.

    oliwek - Olej oliwkowy, olej z oliwek, syn. oliwa (艂ac. Oleum Olivarum, farm. Oleum Olivae FP II) 鈥 olej ro艣linny o zmiennym zabarwieniu od z艂ocisto偶贸艂tego do 偶贸艂tozielonego, charakterystycznym zapachu oraz specyficznym smaku. Otrzymywany jest w wyniku procesu t艂oczenia 鈥瀗a zimno鈥 (poni偶ej 27 掳C) lub 鈥瀗a gor膮co鈥 mi膮偶szu owoc贸w oliwki. W niskich temperaturach, poni偶ej 15 掳C m臋tnieje, przy czym jest to proces odwracalny. Ze wzgl臋du na wra偶liwo艣膰 na 艣wiat艂o, oliwa powinna by膰 przechowywana w ciemnych miejscach.

    olejek cynamonowy - Olejek cynamonowy 鈥 olejek eteryczny, pozyskiwany z cynamonowca cejlo艅skiego (艂ac. Cinnamomum zeylanicum Nees, Cinnamomum zeylanicum Breyne), gatunku drzewa, nale偶膮cego do rodziny wawrzynowatych. Gatunek jest uprawiany na Cejlonie, Seszelach i Madagaskarze. G艂贸wnym surowcem olejkodajnym jest kora, z kt贸rej otrzymuje si臋, metod膮 destylacji z par膮 wodn膮, olejek zawieraj膮cy 42鈥75% aldehydu cynamonowego. Jest stosowany do aromatyzowania artyku艂贸w spo偶ywczych oraz w perfumerii i kosmetyce. Olejki otrzymywane z li艣ci i korzeni maj膮 mniejsz膮 warto艣膰.

    olejek rozmarynowy - Olejek eteryczny (艂ac. oleum aetherium, oleum aethereum) 鈥 ciek艂a, lotna substancja zapachowa, znajduj膮ca si臋 najcz臋艣ciej w specjalnych kom贸rkach tkanki wydzielniczej ro艣lin. Takie kom贸rki s膮 charakterystyczne dla ro艣lin olejkodajnych, na przyk艂ad gatunk贸w z rodziny sosnowatych, jasnotowatych, mirtowatych, rutowatych i baldaszkowatych. Pod wzgl臋dem sk艂adu olejek jest mieszanin膮 rozmaitych zwi膮zk贸w chemicznych, jak ketony, aldehydy, alkohole, estry, laktony, terpeny, oraz innych zwi膮zk贸w organicznych, w tym zawieraj膮cych azot i siark臋 zwi膮zk贸w o nieprzyjemnym zapachu (aminy, tiole). Do po艂owy XX wieku olejki by艂y uwa偶ane przez botanik贸w za produkt odpadowy przemiany materii, niemaj膮cy wp艂ywu na rozw贸j ro艣lin. Sytuacja uleg艂a zmianie z chwil膮 opublikowania pracy Gottfrieda Fraenkla (1959), kt贸ry stwierdzi艂, 偶e metabolity wt贸rne decyduj膮 o 偶ywieniowych zachowaniach owad贸w. Spostrze偶enie zapocz膮tkowa艂o intensywny rozw贸j bada艅 w dziedzinie ekologii, dotycz膮cych koewolucji biochemicznej zwierz膮t i ro艣lin oraz roli substancji semiochemicznych w kszta艂towaniu struktury wsp贸艂czesnych ekosystem贸w. Olejki lotne pozyskuje si臋 na skal臋 przemys艂ow膮 ze 艣wie偶ych b膮d藕 suszonych ro艣lin. S膮 wyodr臋bniane z odpowiedniego surowca ro艣linnego najcz臋艣ciej przez destylacj臋 z par膮 wodn膮 lub ekstrakcj臋. S膮 stosowane, wraz z innymi substancjami zapachowymi, w perfumiarstwie (perfumy, woda kolo艅ska). Olejki lub ca艂e ro艣liny olejkodajne s膮 te偶 wykorzystywane jako przyprawy, 艣rodki terapeutyczne (zio艂olecznictwo) oraz w aromaterapii.

    woda filtrowana - Szara woda (艣cieki szare) 鈥 Europejska Norma 12056-1 definiuje szar膮 wod臋 jako woln膮 od fekali贸w zabrudzon膮 wod臋. W praktyce jest to nieprzemys艂owa woda 艣ciekowa wytwarzana w czasie domowych proces贸w takich jak mycie naczy艅, k膮piel czy pranie, nadaj膮ca si臋 w ograniczonym zakresie do powt贸rnego wykorzystania. W tradycyjnym gospodarstwie domowym 50鈥80% wody 艣ciekowej mo偶e by膰 wykorzystanej jako szara woda. Do wykorzystania nadaje si臋 niemal ca艂a woda, jakiej u偶ywa si臋 w domu, z wyj膮tkiem wody po sp艂ukaniu toalet. Szara woda znacznie r贸偶ni si臋 od wody powsta艂ej po sp艂ukaniu ubikacji zar贸wno ilo艣ci膮, jak i r贸偶norodno艣ci膮 zawartych w niej chemikali贸w i bakterii (od odchod贸w po toksyczne 艣rodki chemiczne). Szara woda zawdzi臋cza sw膮 nazw臋 m臋tnemu wygl膮dowi oraz statusowi, kt贸ry nie kwalifikuje jej jako wody czystej pitnej ani te偶 jako wody silnie ska偶onej. Zgodnie z powy偶sz膮 definicj膮, je艣li szara woda zawiera znacz膮ce ilo艣ci odpad贸w kuchennych czy te偶 silne 艣rodki chemiczne, nale偶y j膮 zakwalifikowa膰 jako 艣ciek. W XX wieku w zwi膮zku z kurcz膮cymi si臋 rezerwami wody gruntowej oraz prze艂adowanymi kosztownymi systemami uzdatniania wody zrodzi艂o si臋 zainteresowanie ponownym u偶ywaniem i odzyskiwaniem cz臋艣ci zu偶ywanej wody zar贸wno w domu, jak i komercyjnie. Przyk艂adem obiekt贸w, gdzie standardowo u偶ywa si臋 szarej wody, s膮 budynki autonomiczne. Ze wzgl臋du na obawy co do potencjalnych zagro偶e艅 zdrowotnych czy 艣rodowiskowych, wiele prawodawstw wymaga tak intensywnej przer贸bki szarej wody w celu jej legalnego przetworzenia na wod臋 czyst膮, 偶e koszt odzysku jest wy偶szy ni偶 koszt pozyskania czystej wody. Pomimo tych przeszk贸d, szara woda jest cz臋stokro膰 stosowana do podlewania i nawadniania ogrod贸w 鈥 legalnie, a czasem i nielegalnie. W strefach klimatycznych nara偶onych na susz臋, gdzie stosowane s膮 zakazy u偶ywania wody pitnej do podlewania czy mycia aut, jest ona stosowana cz臋sto. Przyk艂adem kraju o takim klimacie jest Australia, gdzie rz膮d ze wzgl臋du na susz臋 wprowadzi艂 regulacje prawne umo偶liwiaj膮ce stosowanie szarej wody, i gdzie s膮 dost臋pne w sprzeda偶y systemy do rozs膮czania szarej wody, posiadaj膮ce certyfikacj臋 w tym zakresie. W krajach trzeciego 艣wiata u偶ywanie szarej wody jest powszechne, pomimo braku regulacji prawnych w tym zakresie.

    (藕r贸d艂o informacji o sk艂adnikach: Wikipedia)

Tagi:  , , ,
{{ reviewsOverall }} / 5 Ocena u偶ytkownik贸w (0 g艂osy)
Cena0
Skuteczno艣膰0
Dzia艂ania uboczne0
Opinie klient贸w Dodaj swoj膮 opini臋
Sortuj po:

Dodaj pierwsz膮 opini臋 o tym produkcie.

Zweryfikowany
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Poka偶 wi臋cej
{{ pageNumber+1 }}
Dodaj swoj膮 opini臋