suplementy diety bez tajemnic

Ocea Skin Anti-Age

Ocea Skin Anti-Age w formie kapsu艂ka zawiera w sk艂adzie olej z wiesio艂ka, hydrolizat chrz膮stki p艂aszczki, olej palmowy, olej sojowy, cynk, beta katoten, selen. Ten suplement diety zg艂oszono do rejestracji w roku 2007. Jego status w rejestrze to: weryfikacja pozytywna. suplement diety Ocea Skin Anti-Age zosta艂 wyprodukowany przez Laboratories Thalgo Nutrition Francja, oraz zg艂osi艂a go do rejestracji firma Thalgo Poland, Micha艂owice.

  • Informacje o suplemencie

    Sk艂ad: olej z wiesio艂ka, hydrolizat chrz膮stki p艂aszczki, olej palmowy, olej sojowy, cynk, beta katoten, selen
    Forma: kapsu艂ka
    Kwalfikacja: S - Suplement diety
    Status produktu: weryfikacja pozytywna

    Rok zg艂oszenia: 2007
    Producent: Laboratories Thalgo Nutrition Francja
    Rejestruj膮cy: Thalgo Poland, Micha艂owice
    Dodatkowe informacje:

  • Informacje o sk艂adnikach suplementu

    Uwaga! Poni偶sze informacje nie stanowi膮 informacji z ulotki produktu. S膮 to definicje encyklopedyczne dotycz膮ce poszczeg贸lnych sk艂adnik贸w suplementu diety, nie s膮 one bezpo艣rednio powi膮zane z produktem. Nie mog膮 one zast膮pi膰 informacji z ulotki, czy te偶 porady lekarza lub farmaceuty. S膮 to jedynie informacje pomocnicze.

    olej z wiesio艂ka - Oleje ro艣linne 鈥 w szerszym znaczeniu s膮 to wszystkie substancje o konsystencji oleistej, pozyskiwane z dowolnej ro艣liny. W w臋偶szym znaczeniu za olej ro艣linny uwa偶a si臋 ka偶dy ciek艂y t艂uszcz pochodzenia ro艣linnego, kt贸ry w temperaturze regionu pochodzenia ro艣liny ma konsystencj臋 p艂ynn膮. W sk艂ad wchodz膮 g艂贸wnie triacyloglicerole oraz inne zwi膮zki rozpuszczalne w t艂uszczach.

    olej palmowy - Olej palmowy 鈥 sta艂y olej ro艣linny otrzymywany z nasion lub mi膮偶szu olejowca gwinejskiego. Surowy olej w temperaturze pokojowej ma kolor 偶贸艂tobr膮zowy, po rafinacji jest tward膮 mas膮 w kolorze bia艂ym lub 偶贸艂tawym. Olej palmowy wykorzystuje si臋 na szerok膮 skal臋 do produkcji margaryny, s艂odyczy, chips贸w, 偶ywno艣ci dla niemowl膮t, myd艂a, kosmetyk贸w, 艣wiec, smar贸w.

    olej sojowy - Olej sojowy 鈥 rodzaj oleju ro艣linnego wytwarzany przez t艂oczenie ziaren soi zwyczajnej. Wykorzystywany jest w przemy艣le spo偶ywczym, kosmetycznym (zawiera spore ilo艣ci kwasu linolowego, kt贸ry przywraca sk贸rze poziom w艂a艣ciwego nawil偶enia), chemicznym (do produkcji lakier贸w i farb) oraz jako biopaliwo.

    cynk - Cynk (Zn, 艂ac. zincum) 鈥 pierwiastek chemiczny, metal przej艣ciowy z grupy cynkowc贸w w uk艂adzie okresowym (grupa 12). Odkryto 30 izotop贸w cynku z przedzia艂u mas 54鈥83, z czego trwa艂e s膮 izotopy 64Zn, 66Zn, 67Zn, 68Zn i 70Zn. Zosta艂 odkryty w Indiach lub Chinach przed 1500 rokiem p.n.e. Do Europy wiedza o tym metalu zaw臋drowa艂a dopiero w XVII wieku.

    selen - Selen (Se, 艂ac. selenium) 鈥 pierwiastek chemiczny z grupy niemetali w uk艂adzie okresowym. Znanych jest kilkana艣cie jego izotop贸w z przedzia艂u mas 65鈥91, z kt贸rych trwa艂ych jest 6. Pierwiastek ten zosta艂 odkryty w roku 1817 przez J.J. Berzeliusa. Nazwa pochodzi od Selene (stgr. 危蔚位萎谓畏), greckiej nazwy Ksi臋偶yca i bogini kt贸ra go uosabia艂a. Berzelius nazwa艂 go tak, poniewa偶 zawsze wyst臋puje razem z tellurem, kt贸rego nazwa wywodzi si臋 od tellus, czyli po 艂acinie 鈥瀂iemia鈥. Jednocze艣nie chcia艂 w ten spos贸b zaznaczy膰, 偶e selen nie jest 鈥瀦 tej samej ziemi鈥, co tellur i ma r贸偶ne od niego w艂a艣ciwo艣ci.

    (藕r贸d艂o informacji o sk艂adnikach: Wikipedia)

Tagi:  ,
{{ reviewsOverall }} / 5 Ocena u偶ytkownik贸w (0 g艂osy)
Cena0
Skuteczno艣膰0
Dzia艂ania uboczne0
Opinie klient贸w Dodaj swoj膮 opini臋
Sortuj po:

Dodaj pierwsz膮 opini臋 o tym produkcie.

Zweryfikowany
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Poka偶 wi臋cej
{{ pageNumber+1 }}
Dodaj swoj膮 opini臋